Bent u op zoek naar schoenen, chique, klassiek, sportief of gewoon gemakkelijk, voor iedere dag of juist voor een speciale gelegenheid en passend bij deze tijd, dan is Haven80 Schoenen voor u het juiste adres. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u van ons een eerlijk, persoonlijk advies en wordt u vooral niet opgejaagd bij het nemen van uw beslissing. Wij nemen graag de tijd voor u.

Een warm welkom in onze winkel.
Graag tot ziens!

Ageeth Hagens


Op 6 januari 1920 opende Aart van Meerkerk, in het nu monumentale pand aan de Haven 80 in Schoonhoven, ‘Van Meerkerk Schoenen’ waar dames- heren- en kinderschoenen werden verkocht. Tot de opening van de winkel  in 1920 had Aart samen met zijn vader een schoenmakerij in Streefkerk. Op zijn fiets ging Aart de klanten langs om schoenen op te halen die gerepareerd moesten worden en kreeg regelmatig de vraag of hij ook voor nieuwe schoenen kon zorgen. Op deze manier kwamen zij in contact met schoenhandel Wendels, gevestigd in Schoonhoven en begonnen zij, als wederverkoper,  met de verkoop van schoenen. Toen Aart van Meerkerk 17 jaar oud was, kreeg hij de mogelijkheid om Schoenhandel Wendels over te nemen wat ook gebeurde.

In januari 1960 kwam Jan Aart, de zoon van Aart van Meerkerk, in de zaak welke hij enige jaren later overnam. In de winkel werden comfortabele en voor die tijd modische schoenen verkocht. Daarnaast repareerde Jan ook schoenen in de werkpaats achter de winkel. Vanaf 2003 is Jan van Meerkerk gestopt met zijn winkel en gaan genieten van zijn vrije bestaan. ‘Annet en Rob Schoenmode” vestigde zich in het pand aan de Haven 80.

Ageeth Hagens en Mirjam Pap zijn vanaf januari 2012 de nieuwe eigenaren van de winkel in het pand aan de Haven 80. Ageeth Hagens is inmiddels de 3e generatie Van Meerkerk.

Sinds augustus 2017 wordt de winkel alleen door Ageeth Hagens - van Meerkerk geleid.